İş Makineleri Operatörlüğü Programı

Anasayfa » İş Makineleri Operatörlüğü Programı

İş Makineleri Operatörlüğü Programı-Program Bilgileri

Dili:  Türkçe

Süresi (Yıl): 2

Azami Süresi (Yıl): 4

Staj Durumu: Var (30 işgünü)

Mezuniyet Unvanı: İş Makineleri Operatörü

Bölüm Başkanı: Öğr. Gör. Mustafa PEHLİVAN

Program Başkanı: Öğr. Gör. Mustafa PEHLİVAN

İş Makineleri Operatörlüğü Programı; iş makinelerinin yoğun olarak kullanıldığı inşaat, ormancılık, maden, petrol ve doğalgaz gibi sektörlere tekniker düzeyinde nitelikli, bilgili ve yetenekli personel yetiştirmek üzere açılan bir ön lisans programıdır. Yeni nesil teknolojilerin ilerlemesi ile birlikte sektör çalışanlarının teknolojik gelişmelere hâkim olmaları beklenmektedir.  İş makineleri sektörünün ihtiyaç duyduğu teknolojik bilgi ve altyapı, İş Makineleri Operatörlüğü Programı öğrencilerine detaylı ve uygulamalı şekilde aktarılmaktadır. Bölümün gerek akademik kadrosu gerekse sektörle olan ilişkileri ve alanında uzman eğitmenleri, mezunların bölümün gerektirdiği tüm akademik ve sektörel bilgi birikimini alarak mezun olabilmelerini sağlamaktadır. İş Makineleri Operatörlüğü Programı 2014 yılında kurulmuş olup ilk öğrenci alımını 2017 yılında gerçekleştirmiştir. Örgün öğretimde eğitim sürdüren program 20 kişilik kontenjana sahiptir. Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında İş Makineleri Operatörlüğü Programı alanında ön lisans derecesine sahip olunur. Programa yerleşecek adayların lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve YKS-Yükseköğretim Kurumları Sınavından yeterli puanı almış olması gerekir. Lise mezunları, İş Makineleri Operatörlüğü Programına TYT puanı ile yerleştirilmektedir.

Hedefler ve Amaçlar

İş Makineleri Operatörlüğü Programının amacı motorlu araçlar, iş makineleri vb. ekipmanlarının teknolojileri üzerine uzmanlaşmış profesyoneller yetiştirmektir.

İstihdam Olanakları

Programı tamamlayan ve İş Makineleri Operatörü unvanı alan mezunlar; üretim, servis ve satış sonrası hizmet sektöründe yönetici/mühendis ile işçi arasındaki teknik eleman veya kendi adına iş yeri açıp çalıştırabilecek niteliklere sahip bir çalışan olabilmektedirler.

Lisans Programlarına Geçiş Durumu

Bu programı tamamlayan mezunlar Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile aşağıda belirtilen lisans programlarına geçiş yapabilmektedirler:

  • Makine Mühendisliği,
  • Otomotiv Mühendisliği,
  • Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği.

 

Öğrenci Destek Hattı